Bank

Kivágta a biztosítékot az osztrák bankmentés - A Raiffeisen is tiltakozik

Portfolio
Két osztrák bankvezér is felszólította a kormányt, hogy gondolja át a Hypo Alpe Adria átalakítására benyújtott törvényjavaslatot, amely veszteséget hárítana a bank alárendelt kötvényeinek befektetőire a Karintia tartománytól kapott garancia ellenére - írja a Reuters.
Az osztrák kormány szerdán tette közzé a 2009-ben államosított Hypo Alpe Adria leépítésére vonatkozó javaslatát, amely Európában elsőként az állami garanciával védett alárendelt kötvények tulajdonosaira hárítana veszteségeket, megkímélve a költségvetést a bankmentési költségek egy részétől.A fejlemények hatására hét osztrák bank és négy osztrák tartomány hitelminősítését negatív kilátás alá vette a Standard & Poor's, ugyanis a törvényjavaslat megkérdőjelezi Ausztria szövetségi kormányának elköteleződését a tartományok és a bankok iránt.

Az ár, amit az adófizetők fizetni fognak ezért, nagyon magas - kommentálta mindezt a Raiffeisen Bank International vezérigazgatója, Karl Sevelda az osztrák Der Standardnak nyilatkozva csütörtökön. Szerinte a Hpyo eddig azért nem jelentett fizetésképtelenséget, mert nem akarták megrengetni a befektetői bizalmat. Ehhez képest most a tartományi garancia megtagadása hasonló hatással jár.

Sevelda és főnöke, a tulajdonos RZB élén álló Walter Rothensteiner levelet írt az ügyben Michael Spindelegger pénzügyminiszternek, arra kérve, hogy gondolja át a kormányzati terveket, azok ugyanis a befektetői bizalom elvesztése mellett a szerződéses szabadságba történő alapvető beavatkozást jelenthetik.

A Hypo fizetésképtelenségén számos biztosító és bank veszíthet. Az osztrák Uniqa és a német BayernLB már jogi lépést helyezett kilátásba az osztrák kormány várhatóan augusztusban hatályba lépő intézkedése ellen (a parlament várhatóan júliusban szavaz róla).

Kivágta a biztosítékot az osztrák bankmentés - A Raiffeisen is tiltakozik
zöld környezet levél
DSZZS20200216016
zöld park shutter
orbán viktor évértékelő
koronavirus
BullvsBear
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó

Rendezvényszervező

Rendezvényszervező
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
okostelefon kézben pénzügyek