Előfizetői tartalom

Közel 2 milliárd forintot kap a magyar sikercég

Portfolio
Hivatalosan ma jelentették be, hogy 8 millió dolláros (1,8 milliárd forintos) tőkebefektetést hajt végre az angol C5 Capital a magyar informatikai biztonságra szakosodott BalaBitben. A társaság már bő egy éve keresett külső befektetőt, mivel a kiemelt tevékenység-felügyeleti rendszerek piacán hatalmas lehetőségek vannak, viszont a riválisokat csak megfelelő finanszírozás mellett tudják legyőzni. A C5 Capital pénze bizonyos stratégiák kipróbálására lesz elegendő, 1,5-2 éven belül újabb befektetési kör következhet, a cél pedig 2019-ig olyan árbevételt elérni, hogy akár Amerikában tőzsdére mehessenek.

A 2000-ben alapított és informatikai biztonságra szakosodott magyar BalaBit nagy utat járt be az elmúlt években, most jutott el arra szintre a cég, hogy a nagyobb növekedés biztosításához külső tőkebevonásra van szükség. A kezdeti nehézségeket követően gyorsan növekedett a cég, a tavalyi évben 14,5 millió dolláros árbevételt értek el világszerte, a cégcsoport 160 főt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés