Előfizetői tartalom

Nem képesek megszabadulni válságbűneiktől a bankok

Portfolio
Intézményi nagybefektetők közösen pereltek be hat nagybankot Amerikában. Az érintett bankokat nagyon hasonló szövegezésű vádiratban azzal perelik, hogy nem látták el megfelelően a befektetők védelmét a válság előtti időszakban a rossz minőségűnek bizonyuló jelzálogfedezetű értékpapírok kapcsán - írja a Financial Times. A mostani ügyekben olyan értékpapírok miatt perelnek a befektetők, amelyekre az eddig kötött megállapodások és bírságok nem vonatkoznak.

Intézményi nagybefektetők, köztük a Balckrock és a Pimco, hat bankot pereltek be szerdán a New York-i legfelsőbb bíróságon. A szövegezésükben nagyban hasonló vádiratokban azt állítják, hogy a Deutsche Bank, a Citigroup, a Bank of New York Mellon, a US Bancorp, a Wells Fargo és az HSBC nem foglalkoztak az "átható" hiányosságokkal, amelyek a jelzálogfedezetű értékpapírok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés