Előfizetői tartalom

Devizahitelek: jóval nagyobbat bukhatnak a bankok

Portfolio
Argentína kilátásba helyezett technikai államcsődjének szappnoperáját nézhettük végig a héten, de más olyan ország is akad, ahol bajba jutott hitelekre költenének dollármilliárdokat egy bírósági döntés nyomán - kezdi a magyar devizahiteles eseményekről szóló összefoglaló cikkét a Financial Times. A világ egyik vezető gazdasági lapja a Portfolio számításaira is hivatkozik ennek kapcsán. A Nomura elemzője szerint sokkal nagyobb bukta is benne lehet a levegőben a bankoknak.

A magyar devizahiteles-saga bemutatása után a lap kitér arra, hogy mekkora költséget jelenthet a bankoknak a devizahitelesek megmentése. A Nomura feltörekvő piaci elemzője, Peter Attard Montalto a lapnak megjegyzi: "a Kúria döntése meglepően enyhe volt, ami jó hír a bankoknak. Összességében ugyanakkor megadták a lehetőséget az alsóbb szintű bíróságoknak és a kormányzatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés