Előfizetői tartalom

Bűnös a BNP - Drágán megfizetnek a terrorizmus támogatásáért

Portfolio
Tegnap este beigazolódtak a sajtóértesülések, a BNP Paribas az amerikai tőzsdék zárása után bejelentette, hogy 8,9 milliárd dollárnyi bírságot fizetnek Irán, Szudán és más rezsimekkel szemben bevezetett szankciók megsértése miatt - írja a Financial Times. A bankot ráadásul bűnösnek nyilvánították a vádakban, vagyis a megállapodással nem sikerült jogilag sem tisztára mosnia magát a banknak.

Szankciók megsértése miatti ügyekben első ízben jogilag is bűnösnek találták a vád alá helyezett bankot: a BNP Paribas 8,9 milliárd dolláros bírságot fizet tettéért. A legnagyobb francia bankot amerikai hatóságok sora (pl. az igazságügyi minisztérium, a Fed, az amerikai adóhivatal) perelte be azzal, hogy megsértették az Iránnal, Szudánnal és más rezsimekkel szemben bevezetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés