Előfizetői tartalom

Jó hír a brókercégeknek - Uniós engedélyt kapott a KELER

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank - figyelembe véve az Uniós Felügyeleti Kollégiummal közösen meghozott együttes döntést - kibocsátotta a KELER KSZF számára azt az engedélyt, amely lehetővé teszi, hogy a rajta keresztül kereskedő tőkepiaci szereplők mentesüljenek a megnövekvő tőkekövetelmény képzési kötelezettségek alól - tudatta a társaság közleményben. A közép-kelet-európai régióban a KELER KSZF az egyetlen ilyen engedéllyel rendelkező klíringház, ami új lehetőségeket nyit a határon túli terjeszkedése számára.

A válságot követő európai piaci szabályozások lényeges célja volt, hogy ösztönzőket teremtsen a pénzügyi intézmények számára arra vonatkozóan, hogy az üzletkötéseiket EU sztenderdek szerint működő klíringházon keresztül számolják el. Ellenkező esetben a tőkepiaci ügyletekhez a jelenlegi tőkekövetelmény többszörösét kell biztosítani. "A magyar piac szereplői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés