Előfizetői tartalom

MNB: jöhet a THM-plafon csökkentése

MTI
|
Portfolio
A Pénzügyi Stabilitási Tanács (PST) elfogadta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új, 2019-ig szóló ötéves felügyeleti stratégiáját. A jegybank erőteljesebb fogyasztóvédelmet, prudens bankokat ígér. Az MNB már elemzi, hogy indokolt-e a teljes hiteldíj mutató (THM) plafonjának felülvizsgálata és csökkentése - nyilatkozta Windisch László, az MNB alelnöke az MTI-nek.

Windisch László főbb kijelentései: prudensen működő, magas sokkellenálló-képességgel rendelkező szektort akarnak az MNB-nél, amely visszaszerzi és töretlenül élvezi a közbizalmat, hozzá tud járulni a fenntartható gazdasági növekedéshez és egészséges versenyben, átlátható és összehasonlítható szolgáltatásokon keresztül képes ellátni a feladatát, a felügyelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés