Előfizetői tartalom

Egyre többet akar költeni a lakosság

Portfolio
Az amerikai lakosság körében nőtt a lakásvásárlási és jelzáloghitel felvételi szándék, ennek hatására a bankok is próbáltak a hitelezési feltételeiken enyhíteni. Sok esetben ez sikerült is, a Fed szerint viszont a legtöbb fogyasztási hitel esetében nincs érdemi változás a második negyedévben. Az is biztos, hogy a zord tél után nagy szükség volt a lakossági hitelkereslet élénkülésre, ami megdobta az amerikai GDP-t is - írja a Reuters.

Kedvező hírek érkeztek a bankszektorból Amerikában, a Fed által készített felmérés szerint a bankok kedvezőbb hitelkínálati feltételekről számoltak be. A felmérésben 75 belföldi és 25 külföldi bank vett részt, a válaszaik alapján a különböző kereskedelmi és ipari hitelek esetében a hitelekhez kapcsolódó feltételek lassan enyhülnek. Hasonló a helyzet a hitelkártyák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés