Előfizetői tartalom

Ítéletet mondott a devizahiteles csomagról az EKB (2.)

Portfolio
A magyar parlament nem tudta figyelembe venni az Európai Központi Bank véleményét az első devizahiteles mentőcsomag elfogadásakor, a módosító javaslatokat nem véleményezhette az EKB, ezért a kormány kötelezettséget szegett - áll az Európai Központi Bank jogi szakvéleményében. Az euróövezeti jegybank emellett felrója, hogy a törvény visszamenőleges hatálya nincs összhangban az uniós irányelvekkel. Azt is javasolja, hogy a kormány készítsen vizsgálatot a törvény visszaható hatályának lehetséges következményeire, mert jelentős terhet jelenthet ez a bankszektor számára.

Az EKB jogi szakvéleményének főbb üzenetei: az EKB-nak nem volt elég ideje a devizahiteles törvényjavaslat véleményezésére a módosító javaslatokat nem kapta kézhez a visszamenőleges hatály nincs összhangban bizonyos uniós szabályokkal a bankokra gyakorolt egyszeri negatív hatás nagyobb lehet, mint a 2011-es végtörlesztéskor tőkeemelések jöhetnek az anyabankok részéről az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés