Előfizetői tartalom

Kompenzációt fizet részvényeseinek a biztosító

Portfolio
960 millió dolláros kompenzációt fizet részvényeseinek az AIG, elkerülve akár egy 100 milliárd dolláros értékű pert - írja a Financial Times. Az érintett részvényesek még a biztosító részvényárfolyamának 2008-as összeomlása miatt léptek fel a társasággal szemben. A biztosító most közzétett gyorsjelentése egyébként azt mutatja, a második negyedév jól sikerült.

A részvényesek még 2008-ban perelték be az AIG-t, amikor az állami mentőcsomag mellett a biztosító részvényárfolyama is a töredékére esett. A Michigan állam által vezetett részvényesi kör szerint a biztosító menedzsmentje, igazgatói, értékesítői és könyvvizsgálói félrevezették őket, elrejtve a társaság valós pénzügyi adatait előlük. A biztosító most beleegyezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés