Előfizetői tartalom

Devizahiteles sokk: a K&H rosszabbik verziója válik valóra

Portfolio
A K&H által korábban jelzett két forgatókönyv közül a bank szempontjából a rosszabbik (70 milliárdos mínusz) látszik megvalósulni a devizahiteles ügy kapcsán. A bank figyelembe vette veszteségbecslésében az MNB kalkulációját is, igaz, az egyoldalú kamatemelések ügyében még bízik a bírósági perekben. Az anyabank, a KBC eközben csütörtökön reggel közölte, hogy 287 millió eurós nyereséget ért el a második negyedévben, ami jelentősen felülmúlja a Reuters 241 millió eurós konszenzusát.

A K&H bejelentette, hogy a K&H Bank anyabankja, a KBC Csoport úgy döntött, hogy 2014 második negyedévében mind a 49 milliárd forint, mind pedig a korábban esetlegesen megképzendő tételként megjelölt, 21 milliárd forint összegű céltartalékot, összesen 70 milliárd forint (adózás előtti) értékben megképzi, a Magyarországon az árfolyamrésre, illetve az egyoldalú szerződésmódosításra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés