Bank

Gigászi bankbírság és pénzvisszafizetés a láthatáron

Portfolio
Minden idők legnagyobb, 16-17 milliárd dolláros, vagyis 3800-4000 milliárd forintnak megfelelő büntetését fizetheti ki peren kívüli megállapodás keretében a Bank of America hamarosan. A már régóta terítéken lévő büntetést jelzálogfedezetű kötvények szabálytalan értékesítése miatt kell kicsengetnie a hitelintézetnek.
9 milliárd dollárt készpénzben, a maradékot pedig ügyfelei terheinek mérsékléseként kell viselnie az amerikai nagybanknak lapértesülések szerint. A peren kívüli egyezség különböző részleteiről még most is tárgyal a bank a hatóságokkal. A lényeges pontokról a múlt héten egyeztek meg állítólag a felek Eric Holder főügyész és Brian T. Moynihan, a Bank of America vezérigazgatójának telefonbeszélgetése után. A megegyezés hiányában per indult volna a bank ellen.

Gigászi bankbírság és pénzvisszafizetés a láthatáron
Amennyiben sikerül véglegesen tető alá hozni a megállapodást, a Bank of America fizetheti minden idők legnagyobb büntetését. Felülmúlná ezzel a Citigroup júliusi 7 milliárd dolláros és a JP Morgan tavaly novemberi 13 milliárd dolláros büntetését. Utóbbi volt az USA történetének legnagyobb, egyetlen vállalatot érintő büntetése. A Bank of Americának ugyanakkor idén már volt egy hasonló megállapodása: ez 9,5 milliárd dollárról szólt a Szövetségi Lakásfinanszírozási Ügynökség (FHFA) felé. A jelenlegi büntetés elsősorban a Bank of America által korábban megvásárolt és kétes ügyekbe keveredő Countrywide Financialhez és Merrill Lynchez köthető.

Gigászi bankbírság és pénzvisszafizetés a láthatáron
berlin
grönland
franciatüntetés
bika wall street index tőzsde
Frankfurti tőzsde
tsystems
donaldtrump
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
kozossegifinanszirozas