Előfizetői tartalom

A nagy üzlet elmulasztása sokba kerülhet

Portfolio
Az utóbbi egy évtizedben a felvásárlások 10-20%-a rendre kudarccal végződött, a 2014-es év sem lesz ez alól kivétel. Négy óriási tranzakció sem tudott megvalósulni, így a 21st Century Fox, a Pfizer, a Sprint akvizíciója és a Publicis-Omnicom fúziója. Az iparági tapasztalat az, hogy az üzlet elszalasztását követően tartós változások állnak be a cégek életében, a cégvezető leváltása csak egy a számtalan opció közül. A tulajdonosok számára a legfontosabb a profitabilitás, az említett társaságok közül több is bizakodik, hogy sikerrel tudja venni az akadályokat. Nem lesz viszont egyszerű dolguk, mert a közelmúltban kedvezőtlen hírek érkeztek a társaságok háza tájáról - írja az Economist.

A cégfelvásárlási piacon gyakorta előfordul, hogy a tervezett akvizíció valamilyen oknál fogva mégsem valósul meg, ez egyszerűen természetes velejárója az életnek. Ebben az évben azonban meglehetősen sok gigatranzakciót mondtak vissza vagy adtak fel. Múlt héten derült ki, hogy a Rupert Murdoch médiamogul által irányított 21st Centruy Fox visszalép és mégsem vásárolja fel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés