Előfizetői tartalom

A politikusok jobban szorítanák a gyeplőt a vagyonalapnál

Portfolio
Norvégiában rendre nagy figyelem övezi az állami nyugdíjalap befektetéseit, a Forma-1-es botrány kapcsán az látszik, hogy a politikusok nagyobb felügyeletet akarnak az alap felett. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy amíg nem sikerül az ügyben előrelépést elérni, az alap elfelejtheti a kockázatosabb irányba való elmozdulást. Pedig erre nagy szükség lenne, a célul kitűzött 4%-os hozamcélt ugyanis nem sikerült elérni - írja az IPE.

A világ legnagyobb állami vagyonalapja, a norvég Government Pension Fund (GPF) újra a középpontba került, a politikusok szerint a Forma-1-ben való befektetésük miatt felül kell vizsgálni az alap állami felügyeletét - legalább is ez a véleménye a legnagyobb párt vezetőinek. A Munkáspárt pénzügyi szóvivője, Marianne Marthinsen azt nyilatkozta, hogy a Forma-1 befektetés esete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés