Előfizetői tartalom

Brutális veszteség a bankoknál! - Beütött a devizahiteles csomag

Portfolio
A végtörlesztés óta nem látott, 361 milliárd forintos veszteséget könyvelt el a magyar hitelintézeti szektor a második negyedévben. A devizahiteles csomagra eddig 350 milliárd forint körüli céltartalékot képeztek a bankok a magyar számvitel szerint. A biztosítók eközben 5 milliárd forintos nyereséget értek el három hónap alatt - mutatják az MNB friss adatai.

Ha nincs a devizahiteles csomag, valószínűleg kis veszteséget szenvedett volna el a magyar bankszektor a második negyedévben. Az árfolyamrés és részben az egyoldalú szerződésmódosítások visszamenőleges elszámolása miatt azonban a bankok egy része már nagy összegű céltartalékot képzett a második negyedévben. Ennek a teljes összege 350 milliárd forint körül volt az MNB...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés