Előfizetői tartalom

Bő 200 évnyi hallgatás után felfedik a bankok a titkaikat

Portfolio
A svájci privátbanki környezet az utóbbi években alapvetően változott meg, a kormányok és a hatóságok nyomására több bank is felhagy az eddigi gyakorlattal, és betekintést enged a nyilvánosságnak a működésébe. A sort az összesítve 655 milliárd dollárt kezelő Pictet és Lombard Odier nyitja meg, amely bő fél éve döntött arról, hogy a jogi struktúrájukat megváltoztatják, és az új bejelentési kötelezettségüknek is eleget tesznek. A határidő a féléves jelentés közzétételére augusztus végén jár le - írja a Reuters.

A svájci banktitok intézménye több évszázadig megrengethetetlen volt, a 2008-as válságot követően azonban sok minden megváltozott, a kormányok és a hatóságok nyomására egyre több információt osztanak meg a bankok magukról és az ügyfeleikről. Fontos mérföldkőnek számít, hogy két neves privátbank, a Lombard Odier és a Pictet is úgy döntött, hogy a pénzügyi eredményeikbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés