Előfizetői tartalom

Megindult a roham a lakáshitelekért - Tíz éve nem pipáltunk ilyet

Portfolio
Egy évtizede nem vett fel annyi forintalapú lakáshitelt a magyar lakosság egyetlen hónapban, mint idén júliusban (a végtörlesztés időszakát leszámítva). A devizahitelek fénykorától persze messze van a mostani forinthitelezés, azonban jól láthatóan élénkül a lakossági hitelpiac: a lakáshitelek kihelyezése az egy évvel ezelőtti alacsony bázisról 75%-kal nőtt. A vállalati hitelkihelyezések jóval szerényebben teljesítenek, de bizonyos szempontból - kis jóindulattal - elmondható, tényleg megtörtént az MNB által büszkén hirdetett, bár nem túl látványos fordulat. A jegybank pénteken közzétett júliusi hitelezési és betéti adatait mutatjuk be röviden.

Mélyben a kamatok Az MNB júliusban végződő kamatcsökkentési ciklusának köszönhetően valószínűleg a mélypontra vagy annak közelébe, 1,65%-ra csökkent az újonnan lekötött forintbetétek átlagkamata. Egy átlagos lakáshitelt 6,5%-os, egy átlagos vállalati hitelt pedig 4,1%-os kamattal nyújtottak a bankok júliusban.A lakáshitelek átlagos THM-je 7,1%-on, a személyi hiteleké...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái