Előfizetői tartalom

A bankok simán megkerülik a bónuszkorlátozást

Portfolio
Jórészt az összes nagy befektetési bank könnyedén kicselezte az európai bónuszkorlátozást, alapvetően két egyszerű módszert használva. Vagy megemelték az alapfizetéseket, vagy egy ennél azért szofisztikáltabb módszert használva, beosztás alapú juttatási rendszert vezettek be. Legutóbb a Citi csatlakozott az utóbbi megoldást választó bankokhoz - számolt be róla a Financial Times.

Ahogyan attól már a bevezetése előtt tartottak, meglehetősen könnyen megkerülhető az európai bónuszkorlátozás. A korlátozást azzal a céllal vezették be, hogy a túlzottan magasnak ítélt teljesítmény alapú bónuszokat csökkentsék. Az Európai Parlament úgy érvelt a bevezetés mellett, hogy a túlzott bónuszok túlzott kockázatvállalásra sarkallták a bankárokat. A bónuszokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés