Előfizetői tartalom

Magyar devizahitelek: egy francia bank nagyon tud valamit

Portfolio
Mindössze két hitelező ért el részleges győzelmet eddig a Fővárosi Törvényszéken az egyoldalú szerződésmódosítások ügyében: a fogyasztási hitelekre szakosodott Cetelem és a jelzáloghitel-kiváltások egykori specialistája, az UCB Ingatlanhitel. Az ügy érdekessége, hogy mindkettő a francia BNP Paribas leánycége, és hogy a bíróság úgy látja: az infláció alapján lehet kamatot változtatni.

A Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint bizonyos, a válság kezdete utáni időszakokban (2009 és 2010 bizonyos hónapjaiban) megfeleltek a tisztességesség törvényi kritériumainak a Cetelem Bank euróalapú személyi kölcsöneinek általános szerződési feltételei. Az indoklás szerint a bank jogosult volt a "kamatot, valamennyi díjat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés