Előfizetői tartalom

Így szállhat be az MNB a devizahitelek forintosításába

Portfolio
Matolcsy György az utolsó pillanatban lemondta a közgazdász vándorgyűlésen való szereplését, így a záró előadást Balog Ádám tartotta. Az MNB alelnöke szerint az MNB felkészült arra, hogy a devizahiteles tisztességtelenségek elszámolása és a forintosítás során is devizát biztosítson a bankoknak. Ennek feltétele a rövid lejáratú banki források csökkentése és az, hogy a devizatartalék felhasználása ne egyetlen pillanatban, inkább szakaszosan történjen meg. Ezt figyelembe véve akár már most, egyszerre is megtörténhetne a forintosítás.

Matolcsy György Új szelek a monetáris politikában - mi változott a válság óta? címmel tartotta volna az előadását. Balog többek között az alábbiakról beszélt: Halaszthatatlan külföldi elfoglaltsága akadt Matolcsy Györgynek - közölte Balog. Balog az elején kitér a 200 milliárdos vagyontranszferre: 1) ez a közösség vagyona marad, nem elkölthető (csak a hozamai) 2)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés