Előfizetői tartalom

Ellepték Amerikát a kontinens bankjai

Portfolio
Az eseménytelen nyár után, szeptember első napjaiban nagyon izgalmasan alakult az amerikai vállalati kötvénypiac, az európai bankszektor több szereplője is a kedvező környezetet kihasználva nagyobb kibocsátásokat vitt véghez. A kontinens bankjai forráséhségben szenvednek, a dollárban történő kibocsátásnak számos előnye van, többek között a széles befektetői kör és a kedvező értékesítési kondíciók. Szakértők szerint az európai bankok a kötvénypiacon több rekordot is megdönthetnek, a következő hónapokban fennmaradhat az átlagosnál magasabb aktivitás - írja a Financial Times.

Az amerikai vállalati kötvénypiac augusztusban meglehetősen visszafogottan alakult, ha a befektetési kategóriás kibocsátásokat nézzük, szeptember első néhány napjának tapasztalatai szerint az élet visszatért a piacra. Több tucat helyi és külföldi szereplő jelent meg a piacon, múlt héten 4 nap alatt közel 50 milliárd dolláros kibocsátásra került sor. Különösen agresszív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés