Előfizetői tartalom

Nagy dobást hajt végre titokban a kínai jegybank

Portfolio
Sajtóértesülések szerint a kínai jegybank az EKB útjára lépve összesen 500 milliárd jüan (81 milliárd dollár) értékű plusz likviditást biztosít az öt legnagyobb kínai bank számára, miközben a tengerentúlon az amerikai Fed lassan az eszközvásárlási programjának végéhez közelít. Érdekesség, hogy a kínai jegybank egyelőre nem tett közzé sajtóközleményt az ügyben.

A kínai jegybank egyenként 100 milliárd jüant biztosít az öt nagybank számára három hónapos időtávra, mely legfőképpen a hitelfelvételi kedv ösztönzését célozza. Louis Kuijs, a Royal Bank of Scotland közgazdásza szerint ez olyan, mint egy "mennyiségi lazítás kínai módra". A közgazdász szerint a lassuló gazdasági növekedés a jövőben további lazítást indukálhat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés