Előfizetői tartalom

Új szinten folytatódnak a devizahiteles perek

Portfolio
Nem szerepel az Alkotmánybíróság következő, keddi teljes ülésének napirendjén a devizahiteles törvény felülvizsgálata. Bár az Alkotmánybíróság soron kívüli eljárást ígért, a Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a már megkezdett előkészítést követően csak november végén, december elején születik határozat. Ekkor már valószínűleg a másodfokon is átjutva a Kúrián tárgyalják majd az egyes bankok devizahiteles kereseteit.

Tizenöt ügy került eddig a Fővárosi Ítélőtáblára, amely másodfokon jár el a devizahiteles ügyekben:12 esetben az elsőfokon pervesztes hitelintézet vagy pénzügyi vállalkozás, 3 esetben (UCB, Cetelem, K&H) a részlegesen (jellemzően kis részben) pert vesztett, a devizahiteleseket képviselő magyar állam fellebbezett.A Fővárosi Ítélőtáblának 15 napja van a tárgyalás megtartására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés