Előfizetői tartalom

MNB: már októberben kiütné a "plafont" a Növekedési Hitelprogram

Portfolio
A szeptember közepi állapot szerint a Növekedési Hitelprogram II. szakaszában 380 milliárd forintnyi hitelt folyósítottak a bankok, a hónap végére elérhető a 400 milliárd forint, sőt októberben "simán elérhetjük" az 500 milliárdos eddigi keretösszeget is - vetítette előre a program dinamikáját Nagy Márton. A Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója a Napi Gazdaság konferenciáján ezzel indokolta azt a közelmúltbeli döntést, hogy miért emelte meg a Monetáris Tanács a keretösszeget 500-ról 1000 milliárd forintra. A jegybankár szerint bár sokan sokféle ötlettel előállnak, hogy mely részterületét lehetne változtatni az NHP-nak, de ő úgy fogalmazott, hogy "ha lehet sokkal jobbat csinálni, akkor fogunk, de egyelőre nem látom, hogy ezt hogyan lehetne megcsinálni".

Budapest Economic Forum 2014 Nagy Márton is részt vesz az október 2-án sorra kerülő Budapest Economic Forum bankvezéri panelbeszélgetésén, amely a hitelezés kérdéseit járja körbe. További részletek: Információ és jelentkezés Az ügyvezető igazgató az NHP jelentősége, eddigi eredményei kapcsán...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái