Előfizetői tartalom

A nap ábrája: kegyetlen, ami a magyar bankoknál folyik

Portfolio
Nagy kérdés, a devizahiteles csomag mennyire veti majd vissza a magyar bankok hitelezését, hiszen tőkéjük mintegy harmadát elviszi. A hitel/betét arány a csomag miatt közvetlenül is tovább eshet, amely egyébként a válság elején mért 150% feletti szintről 110% közelébe csökkent mára a magyar bankrendszerben. Mutatjuk, ezzel hol állunk a régió országaihoz képest.

"A csomag vissza fogja vetni a hitelezést, hiszen egy olyan törvényről beszélünk, amelyben a bankszektor elveszíti a saját tőkéjének az egyharmadát. Hogy ez pontosan mely szegmenseket fogja érinteni, azt szinte lehetetlen előre látni" - nyilatkozta a Portfolio-nak adott csütörtöki interjújában Becsei András, a Magyar Bankszövetség alelnöke.Kapcsolódó cikkünk2014.09.25Devizahitelek:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés