Előfizetői tartalom

Nagy bejelentések a K&H anyabankjától

Portfolio
Lezárta németországi érdekeltsége, a KBC Bank Deutschland értékesítését a KBC - közölte a társaság. A tranzakcióval teljesítette a pénzügyi csoport összes kötelezettségét az Európai Bizottság felé. A társaság azt is bejelentette, hogy 5 év alatt mára teljesen leépítette egykor még 25 milliárd euróra rúgó (sok galibát okozó) adósságfedezetű értékpapír (CDO) állományát.

A KBC Bank Deutschlandot több befektetőnek sikerült eladni, ezek a Teacher Retirement System (Texas), az Apollo Global Management LLC, az Apollo Commercial Real Estate Finance Inc. és a Grovepoint Capital LLP. Az ügylet 0,1 milliárd eurónyi tőkét szabadít fel a banknál, elsősorban a kockázatokkal súlyozott eszközérték csökkenésének köszönhetően. A bank tőkemutatója 15 bázisponttal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés