Előfizetői tartalom

Így adnak hitelt a bankok a devizahiteles bejelentés után

Portfolio
Lakáshitelből 67%-kal, személyi kölcsönből 32%-kal vett fel többet a lakosság augusztusban, mint egy évvel korábban. Az adatokból egyelőre nem látszik, hogy devizahiteles veszteségeik miatt a bankok visszafogták volna hitelezési tevékenységüket, igaz, még nem telt el elég idő az első (júliusi) devizahiteles törvény elfogadása óta. Lakáshitelt átlagosan 6,8%-os THM mellett vettek fel a családok augusztusban, pedig 5% alatti konstrukciók is elérhetők.

Elérték mélypontjukat a kamatok Megállt a jegybanki kamatcsökkentés, így sokkal kisebb hitel- és betétkamatokra már nem nagyon számíthatunk az MNB által most közölt augusztusiaknál. Az újonnan felvett lakáshitelek átlagkamata 6,2%, a vállalati hiteleké 3,7% volt ekkor.A lakáshitelek átlagos THM-je 6,8%, a személyi hiteleké 21,9% volt augusztusban. Két éve, a kamatcsökkentések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés