Előfizetői tartalom

A nap ábrája - Devizahiteles elszámolás: ezt is mi fizetjük?

Portfolio
Tény, hogy a bankok a bankadó, a végtörlesztés, a tranzakciós illeték és pótadó terheit is megpróbálták legalább részben díjemelésekkel pótolni, vagyis az ügyfelekre hárítani. A pénzügyi rezsicsökkentés valamelyest visszafogta a száguldó díjakat, de most a korábbiaknál is jóval durvább, 1000 milliárd forintos bukó néz ki a bankoknak azzal, hogy a tisztességtelenül beszedett törlesztőrészleteket vissza kell fizetniük. Készülhetünk a nagy díjemelésekre?

A bankadónál, a végtörlesztésnél, de különösképpen a tranzakciós illeték bevezetésénél és a megemelésénél a maginflációhoz képest látványosan emelkedett a pénzügyi szolgáltatások inflációja. Ez a legegyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy a bankok a különböző szabályozások miatt keletkezett terheiket a díjak megemelésén keresztül részben az ügyfelekre hárították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés