Előfizetői tartalom

Fordulat a lízingcégeknél

MTI
A Leaseurope európai lízingszövetséghez tartozó szövetségek vállalatai összesen 18 milliárd euró (közel 5600 milliárd forint) értékben kötöttek új szerződést 2014 első hat hónapjában, ami 8,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az európai szövetségbe tömörült lízingtársaságok adózás előtti profitja 15,1 százalékkal 648 millió euróra (mintegy 201 milliárd forintra) emelkedett - derül ki a Leaseurope legfrissebb adataiból.

A nemzeti lízingszövetségeket tömörítő európai lízingszövetség ernyőszervként képviseli az európai lízing- és autóbérlési iparágat, tagja 34 ország 44 nemzeti szövetsége. A Magyar Lízingszövetség az MTI-hez eljuttatott összesítésében azt jelzi: a magyar piac az európaihoz hasonlóan növekedési pályára áll. Megjegyzik, hogy a bővülés "ráfért" az európai piacra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés