Előfizetői tartalom

Lengyel, magyar - Két jó barát

MTI
Lengyelország azt követően dönt az európai bankunióhoz való csatlakozásról, hogy megkezdte működését a közös pénzügyi felügyeleti mechanizmus, és meggyőződött arról, hogy a tagság nem jelent hátrányt a lengyel bankrendszer számára - közölte szerdán Dorota Podedworna-Tarnowska pénzügyminiszter-helyettes. A döntés magyar oldalról sem érdektelen.

"Lengyelország még nem döntött a bankunióba való belépésről. Előbb meg kell győződnünk róla, hogy a reformok biztonságosak számunkra mind pénzügyi felügyeleti, mind költségvetési szempontból" - fogalmazott a miniszterhelyettes egy pénzügyi felügyeleti konferencián. A bankunió közös felügyeleti mechanizmusa (Single Supervisory Mechanism, SSM) a tervek szerint novemberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés