Előfizetői tartalom

Tarolt a Goldman (3.)

Portfolio
A vártnál lényegesen jobban alakultak a Goldman Sachs harmadik negyedéves számai: az egy részvényre jutó nyereség a várt 3,21 dollárral szemben 4,57 dollár lett, míg a 8,39 milliárd dolláros bevétel 6,9%-kal felülteljesítette a piaci várakozásokat. A bank árfolyama 2,65%-os mínuszban tartózkodik a tőzsdei nyitást követően. A fontosabb részletek: A vártnál jóval kedvezőbb bevétel- és EPS adatokat közölt a bank. Tovább növelték az egy részvényre jutó osztalék mértékét. A befektetési banki tevékenységből származó bevétel 26%-kal nőtt éves szinten. A működési költségek is nőttek éves alapon összesen 12%-kal.

Váratlan számokkal rukkolt elő a Goldman Sachs harmadik negyedéves jelentésében. A várt eredményekhez képest a bevétel 6,9%-kal, míg az egy részvényre jutó nyereség (EPS) 42,5%-kal lett magasabb. Éves alapon még a várt értékekhez képest is jelentősebb növekedésről beszélhetünk. A bank nettó eredménye 2,24 milliárd dollár volt a harmadik negyedévben, az egy részvényre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés