Előfizetői tartalom

Londoni elemzők: nagyot nyerhetnek a devizahitelesek a forintosítással is

Portfolio
Bár a kormány piaci árfolyamú forintosítást fog javasolni, végül a politikai nyomás miatt valószínűleg diszkonttal, vagyis árfolyamkedvezménnyel fogják végrehajtani a lakossági devizahitelek forintosítását - véli a Nomura londoni elemzője. Hasonló következtetésre jutott a Magyarországról hallottak alapján a Societe Generale elemzője is. Elképzelhető, hogy a piaci árfolyam alatti forintosítás miatt előálló veszteségekért adókedvezmény-kompenzációt kapnak a bankok, de az is, hogy a forintosítási árfolyamot ahhoz kötik, hajlandóak lesznek-e egyes bankok átengedi leánybankjukat az államnak.

Érdekes véleményt fogalmazott meg a Nomura és a Societe Generale elemzője is a devizahitelek várható forintosításával kapcsolatban. Peter Attard Montalto, a Nomura elemzője szerint: az elmúlt hónapokban nem nagyon változtak a devizahitelekkel kapcsolatos kormányzati tervek, az első kör, vagyis az elszámoltatás tényleg az MNB 942 milliárdos becslése körüli veszteséget okoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés