Előfizetői tartalom

Lehangoló számok érkeztek - Így ne is reméljünk magas nyugdíjat

Portfolio
Miközben a lakossági állampapírokba és a befektetési alapokba hatalmas mennyiségű pénzek érkeznek, van egy szegmense a megtakarítási piacnak, amely alig tud növekedni, mégpedig az önkéntes nyugdíjpénztárak szektora. Az elért hozamokon felül nem sikerült a kezelt vagyont növelni, és drasztikusan visszaesett a frissen csatlakozók száma. Utánajártunk, melyek lehetnek a pénztárak háttérbe szorulásának okai. Nem használ a megtakarítani képes lakosság számának csökkenése, a rövid távú szemlélet és a nyugdíjbiztosítások előretörése sem. Mindezek eredőjeként gyors trendváltásra nem lehet számítani, idővel azonban javulhatnak a körülmények.

Többek között erről és ehhez hasonló témákról is szó lesz az október 30-án megrendezésre kerülő Öngondoskodás konferenciánkon. Portfolio Öngondoskodás 2014 INFÓJELENTKEZÉS Az elmúlt bő két évben a megtakarítási piac felrobbant Magyarországon, mindeközben nagyobb átcsoportosításra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái