Előfizetői tartalom

Hatalmas bírságok ütötték meg a svájci bankóriást

Portfolio
Az elemzők által várt 787 millió franktól elmaradó, 762 millió frankos harmadik negyedéves nyereségről számolt be az UBS. A svájci bankóriás eredményét 1,8 milliárd franknyi jogi ügyben megképzett céltartalék húzta le, ugyanis egyelőre nem sikerült megegyezésre jutni az amerikai igazságügyi minisztériummal a devizamanipuláció ügyében.

Az egy évvel korábbi 577 millió frankról növelni tudta eredményét a UBS. A 762 millió frankos eredmény azonban így is elmarad az elemzők által várt 787 millió franktól. A bank működési eredménye 6,26 milliárd frankról egy év alatt 6,88 milliárdra emelkedett. A bank közölte, hogy 1,8 milliárd franknyi céltartalékot képzett a negyedév során peres és egyéb jogi költségekre....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés