Előfizetői tartalom

A minipánik után itt találhatunk kiváló befektetéseket

Portfolio
Európában a növekedési kilátások borúsak, viszont a korábban a befektetők által ütött mediterrán országok kezdenek magukhoz térni, amit jól mutat, hogy a görögök kivételével mindenki visszatudott térni a piaci finanszírozásra. A jövőben nem a jegybanki stimulus fogja meghatározni a kötvényhozamokat, hanem a hangsúly egyre inkább eltolódik a vállalati teljesítmények felé, olcsó finanszírozás mellett van potenciál a vállalati kötvényekben. A banki stressztesztek is sokat segítenek, kiderült, hogy az európai bankszektor nehézségei sem ott jelentkeznek, ahol eddig a piac gondolta - véli Tógyer Dezső, az SPB Befektetési Zrt. befektetési tanácsadója.

Közeleg az év vége a tőke és hitelpiacokon és jól érzékelhetően nem jöttek be az őszi várakozások. A fejlett piacokon lévő kamatok kialakították a piaci hozamokat, amik lassan elérhetik az árfolyamcsúcsaikat. Egyre többen keresik a hozamot és sokan felszisszennek amikor meghallják, hogy a hozamokat hol és mivel érhetik el. Megérteni azt, hogy növekednie kell a kockázatvállalási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái