Előfizetői tartalom

Az emberek megélhetése Kínán múlik

Portfolio
Három éven belül a norvég állami vagyonalap 1000 milliárd dolláros vagyont kezelhet, és mivel gyakorlatilag minden befektetési döntésükre hatással van Kína, évente legalább egyszer az alap vezetője az országba látogat. Az utazásra heteken belül sor kerül, lapinformációk szerint azt akarják megtudni, hogy miként tud az ország felülkerekedni a problémákon. A magas hozamelvárások miatt a részvénypiacon ők is keresik a lehetőségeket, intézményi befektetőként nem tehetik meg, hogy ne vásároljanak kínai papírokat.

A világ legnagyobb állami vagyonalapját (Government Pension Fund, GPF) irányító Yngve Slyngstad minden évben egy hét erejéig Kínába utazik. Mégpedig azért, mert igaz a norvég állami vagyonalap mindössze 1,5%-os közvetlen kitettséggel rendelkezik az országban, de gyakorlatilag az összes befektetési döntésükre hatással van, hogy pontosan mi is folyik az országban. A 860 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés