Előfizetői tartalom

Gyűlnek az esőfelhők a legidősebb bank felett

Portfolio
A világ legidősebb bankja, az olasz Monte dei Paschi 2,1 milliárd eurós tőkeemelésre szorul, miután a bank megbukott az Európai Központi Bank (EKB) múlt heti stressztesztjén. Nem kedvez a helyzetnek, hogy a pénzintézet részvényei a stresszteszt eredményeit követően közel 40%-ot estek. Nem zárták ki a banknál az UBI Banca-val való összeolvadás lehetőségét sem - írja a Reuters.

A Monte dei Paschi di Siena egyben Olaszország harmadik legnagyobb hitelezője is. A tőkeemelés szükségességére azután derült fény, miután a bank megbukott a múlt héten tartott európai bankok stressztesztjén. A mostani tőkeemelés egyébként már a negyedik lesz a sorban a hitelezőnél, legutóbb júniusban kellett 5 milliárd eurós tőkét bevonni a banki mérleg megerősítésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés