Előfizetői tartalom

Ezzel végleg befellegzett az adóparadicsomoknak?

Portfolio
A múlt héten 50 másik országgal együtt Magyarország is aláírta azt a nemzetközi adóügyi információcseréről szóló megállapodást, amely alapján a csatlakozó államok már 2017-től automatikusan továbbíthatják egymás felé az adózási szempontból lényeges bankszámla adatokat - olvasható a Ryan globális adótanácsadó cég közleményében.

A megállapodás kiterjed többek között a számla tulajdonosára és egyenlegére, és adott esetben arra is, hogy ki a számla mögött ténylegesen álló magánszemély. Azok is láthatóvá válnak majd így az adóhatóság számára, akik eddig különleges struktúrák révén rejtették el jövedelmeiket. Már az adóparadicsomok sem nyújtanak menedéket, mert az egyezményt több adóparadicsom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés