Bank

Meglepetések a leggazdagabb magyarok listáján

Portfolio
Hónapokkal ezelőtt még a becslések szerint Magyarország leggazdagabbja Csányi Sándor volt, a Forbes friss listája szerint viszont trónváltás következett, Gattyán György 173,3 milliárd forintjával abszolút első. A 33 vállalkozót tartalmazó listára legalább 14 milliárd forinttal lehetett felkerülni, érdekesség, hogy most először találhatunk Simicska Lajos és Nyerges Zsolt vagyonára vonatkozó kalkulációkat.
A legfrissebb rangsor szerint már nem Csányi Sándor számít a leggazdagabb magyarnak, ezt a helyet Gattyán György vette át, aki a felnőtt tartalmakat kínáló livejasminnal lett milliárdos. A Forbes listájának dobogóján Gattyán György 174,3 milliárddal, Csányi Sándor 159,5 milliárddal, míg Demján Sándor 146,3 milliárddal állt. A Forbes magazin rendszeresen közöl listát a világ leggazdagabb embereiről, ezt a hagyományt a magyar lap is átvette, most jöttek ki először a hazai listájukkal, amely a 33 leggazdagabb magyart tartalmazza.

A számításaik alapján a leggazdagabb 33 magyar közé 14 milliárd forintos vagyonnal lehetett felkerülni. Az összesített vagyonuk 1760 milliárd forint volt, amely azt jelenti, hogy a teljes hazai lakossági megtakarítások több mint 8%-ával ők rendelkeztek. Külön érdekessége a listának, hogy most először találunk becsléseket Simicska Lajos és Nyerges Zsolt vagyonára. Előbbi üzletember 45,3 milliárd forintjával a 16. helyre került fel, míg utóbbi 16,8 milliárd forinttal a 31. helyre tudott bekerülni.Májusban jött ki a Napi.hu TOP 100-as listája, a módszertani és időbeli eltérésekből adódóan ehhez képest jelentősebb változások vannak. A leggazdagabb 10 magyar között a lista szereplői között mindössze egy névben van eltérés, a Forbes szerint Kasza Lajos és családja felfért a 8. helyre, míg a Napi.hu esetében Várszegi Gábor került be a listára, sőt 135 milliárd forintos becsült vagyonával a negyedik helyen állt.

Meglepetések a leggazdagabb magyarok listáján
Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
Furjes Balazs Budapest Liget projekt1500
100 forint shutter
onlinevásárláse-kereskedelem
mexikói katonák
wall street_shutterstock
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock