Előfizetői tartalom

Megvan, hogyan menekül meg a világ legrégebbi bankja

Portfolio
A világ legöregebb bankja, az olasz Monte dei Paschi di Siena hat befektetési bank segítségét kérte egy 2,5 milliárd eurós tőkeemelés végrehajtásához. Ha a piac nem jegyzi le a kibocsátandó részvényeket, akkor egyedi megállapodások mentén a Citigroup és a UBS veszi meg az értékpapírokat - írja a The Wall Street Journal. A pénzre az európai stressztesztek által kimutatott tőkehiány miatt van szükségük.

Összesen 2,5 milliárd euró értékben bocsát ki részvényeket a Monte dei Paschi di Siena, a világ legrégebben alapított bankja. A tőkeemelés (minimum 2,1 milliárd euróra) szükségességére azután derült fény, miután a bank megbukott az Európa-szerte közel 130 bank körében elvégzett stresszteszteken. A 2,1 milliárd eurón felüli 400 millió eurós összegből az államtól...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés