Előfizetői tartalom

Milliárdok hiányoznak a bankból - Most főhet a betétesek feje

Portfolio
A bolgár jegybank csak most, hónapokkal a Corpbank körüli botrány kirobbanása után vonta vissza az érintett pénzintézet engedélyét. Igaz, eddig szigorú jegybanki felügyelet alatt állt a harmadik legnagyobb bolgár bank, és nemzetközi könyvvizsgálók jelentésére vártak. A vizsgálat lezárult, 2,6 milliárd dollár azonban hiányzik a bankból.

Már szeptember végén kötelezettségszegési eljárást indított, és bírsággal fenyegette meg az Európai Bizottság Bulgáriát, mivel a botrányba keveredett bolgár Corpbank betétesei július óta nem jutnak pénzükhöz. Azonban a bolgár illetékesek már akkor is közölték: a jegybank november közepéig nem lép, szoros ellenőrzés alatt tartja a bankot, ugyanis ekkor készülhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés