Előfizetői tartalom

Bejelentések az Allianztól, örülhetnek a részvényesek (2.)

Portfolio
Az 1,54 milliárd eurós elemzői konszenzust megverve 1,6 milliárd eurós harmadik negyedéves adózott nyereségről számolt be az Allianz. A német biztosítócsoport osztalékemeléssel is megörvendeztette részvényeseit. A gyorsjelentés fontosabb részletei:a harmadik negyedéves bevételek 4%-kal 25,8 milliárd euróra növekedtek, a nettó eredmény 11%-kal 1,6 milliárd euróra nőtt, a 10,5 milliárd eurós idei működési eredménycél valószínűleg teljesülni fog, a biztosító érdekeltségében lévő Pimcónál lassult a vagyonkivonás október végén, a biztosító 40%-ról 50%-ra emeli az osztalékfizetési rátát.A részvényárfolyam kedvezően reagálhat a pénteki kereskedésben az adatokra.

Erős teljesítmény a biztosítótól Az elemzői várakozásokat 4,3%-kal, az egy évvel korábbit pedig 11%-kal múlta felül az Allianz 1,606 milliárd eurós harmadik negyedéves adózott eredménye. A biztosító bruttó díjbevétele is emelkedett: ezúttal 4,2%-kal az egy évvel korábbihoz képest.Negatívum, hogy a károk és a költségek is emelkedtek a biztosítónál: előbbi 4,2%-kal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés