Előfizetői tartalom

Drámai kép a magyar társadalomról

Portfolio
A válságot követően a vagyonfelhalmozás kettészakadása a lakosság jövedelemi helyzetének megváltozására volt visszavezethető. Megtakarítási szempontból sajnos szétszakadó társadalmi szerkezet áll fönn, vannak, akik magasabb megtakarítási képességgel rendelkeznek (felsőfokú végzettségűek és fővárosban vagy megyeszékhelyen élők) és vannak, akik jóval alacsonyabbal. Az átlagos arány 12% körül van, a szórás ezen belül 0-25% között mozog - mondta el Szép Péter, a Deloitte partnere a Portfolio-nak adott videóinterjújában.

Az öngondoskodásban való gondolkozás magas szinten áll, ami azt a következményt vonja maga után, hogy ha valaki megtakarítani képes lesz, akkor biztos, hogy megjelenik az öngondoskodási tevékenység vagy tudatos magatartásforma. A bankindexnek van három hőmérője: a megtakarítás, a fogyasztás és a hitelezés. A megtakarításban pozitív elmozdulást találtunk, az emberek egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés