FONTOS Kulcsfontosságú esemény történt a bitcoinnal - Mi lesz most?
 
Előfizetői tartalom

A nap ábrája: ennyi devizahitelt kellene most forintosítani

Portfolio
Nem lesz kötelező a devizahitelek forintosítása, de ha valaki nem jelzi 30 napon belül, hogy devizaalapon maradna, annak a hitelét törvény alapján forintosítani fogják - derül ki a kormány és a bankok megállapodásából, amely a vasárnapi bejelentés után megjelent a kormany.hu-n. A forintosításra a szöveg szerint a tisztességtelenségekkel való elszámolással egyidejűleg kerül majd sor. Ha mindenki részt venne, mekkora tartozásösszegről lenne szó? - ezt nézzük meg az alábbiakban.

Februárban megkapja a tisztességtelen feltételekkel (árfolyamrés, egyoldalú kamatemelések) való elszámolásról szóló levelet a devizahitelesek nagy része. Valamikor ekkor történhet meg a devizahitelek forintosítása is. Nem mindegyik devizahiteles forintosíthatja azonban a hitelét, csak a jelzáloghitellel (lakáscélúak és szabad felhasználásúak) rendelkezők. Kimaradnak például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés