Előfizetői tartalom

Itt egy rossz hír a nagybankoknak, ami jó hír az adófizetőknek

Portfolio
Szigorítaná a bankok tőkeképzési feltételeit a bázeli székhelyű Pénzügyi Stabilitási Testület (FSB). A tervek szerint a rendszerkockázatot jelentő nagybankoknak a kockázattal súlyozott eszközeik 16-20%-át kell majd tőkében és felmondható (likvidebb) kötvényekben tartaniuk. A javaslatot a tervek szerint 2015-ben véglegesítenék és a bankoknak 2019-től kezdve kellene kötelezően is alkalmazniuk - írja a The Wall Street Journal.

A javaslat a héten kezdődő G20-as csúcstalálkozó előtt került ismét előtérbe. Az FSB tervei szerint a nagybankoknak elegendő mennyiségű tőkét kell képezniük annak érdekében, hogy elkerülhető legyen egy újabb globális pénzügyi válság. Mark Carney, a Bank of England igazgatója és az FSB elnöke szerint az egyezmény megoldhatja a rendszerkockázatot jelentő bankok miatt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés