Előfizetői tartalom

Külföldről jöhet az újabb csapás a legnagyobb bankokra

Portfolio
Nagy port kavart a Pénzügyi Stabilitási Testület (FSB) tegnapi javaslata, miszerint a rendszerkockázatot jelentő nagybankoknak magasabb tőketartalékot kellene képezniük. Egyes elemzők már előálltak az első számításokkal is, amelyekből kiderül, hogy mekkora plusz terhet jelent majd ez a bankoknak - írja a The Wall Street Journal.

Tegnap még a G20-as csúcstalálkozó előtt jelentette be az FSB a rendszerkockázatot jelentő nagybankokra vonatkozó részletesebb javaslatát. A tervek szerint az érintett pénzintézeteknek magasabb - még a bázeli szabályokat is meghaladó - tőketartalékot kellene képezniük annak érdekében, hogy az esetleges pénzügyi nehézségeknek - a korábbiaktól eltérően - ne az adófizetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés