Előfizetői tartalom

Rossz hír jöhet ma a bankoknak - Örülhetnek a devizahitelesek?

Portfolio
Üdvözölték a piacok a devizahitelek piaci árfolyamon történő forintosítását, azonban ezzel nincs vége az ügynek: a ma benyújtandó "fair banki" törvény további terheket rakhat a bankok vállára - írja a Financial Times, amely azt írja, a várakozások szerint a hitelek kamafelára a BUBOR-hoz képest nem lehet majd magasabb, mint a (deviza)hitelek eredeti kamatfelára volt. Ha ez így lesz, a forintosítás révén nem feltétlenül fog nőni a devizahitelesek törlesztőrészlete a tisztességtelenségek elszámolásával jövő márciusban elérendő, csökkentett szinthez képest.

Az Igazságügyi Minisztérium hétfői közlése szerint ma fogják benyújtani a fair banki törvényjavaslatot, amely sok mindent eldönt a bankrendszer jövőbeni eredményességével és a hitelek kamatozásával kapcsolatban. A forintosítással kapcsolatos törvényjavaslat pénteken érkezhet.Kapcsolódó cikkünk2014.11.10Devizahitelek: kedden és pénteken jön a két fontos törvényÓvatosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés