Előfizetői tartalom

Szétcincálják a Pimco alapjait

Portfolio
Évtizedek óta nem látott átcsoportosítás zajlik a kötvényalapoknál, Amerikában a kötvényguru távozásával két hónap leforgása alatt 50 milliárd dollár keresett magának helyet. Bill Gross új munkaadója, a Janus Capital csak 1,1 milliárdot látott viszont októberben, míg a TCW Group, a Vanguard és a Dodge & Cox legalább 4 milliárdos tőkebeáramlást tudott felmutatni - írja a Wall Street Journal.

Az elmúlt két hónapban összességében csak a Bill Gross által korábban kezelt Pimco Total Return alapból 51 milliárd dolláros összeget vontak ki, a várakozásokhoz képest viszont ennek a pénznek csak minimális része ment a Janus Capitalhoz. A kötvénykirály a Janusnál dolgozik már, szeptember 26-i döntése óta az általa menedzselt alapba 430 millió dollár érkezhetett be, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés