Előfizetői tartalom

Szétverték a rubelt - Ez már az OTP-nek is fáj!

Elképesztő mértékben gyengült az elmúlt napokban a rubel, a baj akkora volt, hogy az orosz jegybank válságtanácskozást tartott, és személyesen Vlagyimir Putyin is igyekezett hűteni a kedélyeket. A rubel árfolyamának alakulása az OTP szempontjából sem mindegy, orosz leánybankja ugyanis a csoport bevételeinek több mint ötödét adja, a hitelek 12, a betétek 7 százaléka van az orosz OTP-nél. Az alábbiakban összegyűjtöttük, milyen csatornákon keresztül hat a gyengülő rubel az OTP-re.

Pánik a rubel piacán Az elmúlt közel 4 hónapban a rubel a dollárral szemben értékének több mint harmadát, az euróval szemben közel negyedét elvesztette, a gyengülés az elmúlt héten gyorsult fel igazán, a dollárral szemben 13, az euróval szemben 11 százalékos volt a gyengülés. Az elmúlt hónapokban a rubel gyengülését részben az olajárak csökkenése, részben a nemzetközi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés