Előfizetői tartalom

Döntöttek a hatóságok: öt trükköző nagybankot büntetnek meg!

Portfolio
Az amerikai, brit és svájci hatóságok öt nagybankra összesen 3,2 milliárd dollár értékű bírságot szabtak ki a devizaárfolyamok manipulálása miatt. Az érintett pénzintézetek a UBS, a Royal Bank of Scotland, a Citigroup, az HSBC, valamint a JP Morgan. A vizsgálatok továbbra sem zárultak le, több nagybank, köztük a Barclays, Bank of America, Deutsche Bank és a BNP Paribas ügyében is várhatóan ítéletet hoznak majd - írja a Financial Times.

A Citigroup, az HSBC és a JP Morgan ellen a brit pénzügyi felügyelet (FCA) összesen 1,7 milliárd dolláros bírságot szabott ki, mivel nem tudták megfelelően szabályozni a devizapiaci üzleti tevékenységeiket. A brit hatóságok egyelőre nem tudtak dűlőre jutni a Barclays ügye kapcsán, a pénzintézettel szemben továbbra is folynak a vizsgálatok. A devizapiacot manipuláló bankok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés